Friday, 24 August 2012

Di pagi Syawal 2012

Assalamualaikum, first sekali saya ingin mengucapkan selamat hari raya kepada semua pembaca-pembaca blogger dan mohon ampun jika ada tersilap taip ke, salah ayat ke, ayat tak sesuai ke, harap semua dapat memafkan saya dengan seikhlas  hati.

Alhamdulillallah kita telah berjaya menunaikan rukun islam yang ke-3 iaitu berpuasa di bulan Romadhan. kepada yang tidak bernasib baik kita doakan supaya Allah membuka rahmatnya untuk membuka pintu hati hambanya agar tabah dan kuat semangatnya untuk menghadapi bulan Ramadhan tahun hadapan insyaallah..

Pada tahun ni saya dan family tidak beraya di kampung (Perak), kerana ayahda ku baru saja dapat cucu yang ke-2. Opah dan Tok Wan  yang akan datang sini, (Tanjung Karang). i <3 Tanjung Karang.(kawasan jem bila nak raya or lepas habis raya).

Selepas sembayang raya,  aku dan semua adik beradik ku berkumpul di ruang tamu, seperti biasa setiap tahun akan memohon ampun atas semua kesalahan yang kami buat yang sengaja atau tidak sengaja.Terucaplah kemaafan dari mulut dan menistisnya air mata yang menjadi tanda restunya kemaafan dari keluarga.

Sewaktu aku menyentuh tangan ayahku untuk bersalam, aku terus berasa sedih. Aku melihat wajah ayahku yang semakin usia, ku terus mencium tangannya. bila ku cium tangan ayahku, kulihat kulitnya sangat keras dan berkedut. Inilah tangan yang membesarkan aku. "Abah, selamat hari raya abah, saya minta ampon atas dosa saya selama ini abah, saya selalu buat abah marah, maafkan saya abah. saya doakan abah panjang umur, murah rezaki, dan sihat sentiasa" Ku terus memeluk ayahku dan aku terus menangis. "Abah maafkan kamu, abah doa kan kamu sihat, panjang umur, murah rezaki, belajar rajin, dan kamu tak lama lagi nak berumah tangga. lepas habis belajar, kerjalah elok-elok".

Hatiku berasa tenang dan selesa selepas bermaafan bersama keluaraga. Aku teringat apa yang ayah aku ucapkan tadi, rasa gemuruh seluruh darah dalam  tubuh badan aku. Aku akan ingat kata-kata ayah aku tu. aku akan pastikan hidup aku tak sia-sia insyaallah..

Kita hanya merancang, Allah yang menentukan..








Saturday, 11 August 2012

You're my everything santa esmeralda

video

na na na ... 
You're my everything 
The sun that shines above you makes the blue bird sing 
The stars that twinkle way up in the sky 

Tell me I'm in love, when I kiss your lips 
I feel the rolling thunder to my finger tips 
And all the while my head in a spin 
Deep with in I'm in love 

You're my everything and nothing 
Really matters but the love you bring 
You're my everything 
To see you in the morning with those big brown eyes 
You're my everything 
Forever and the day 
I need you close to me 
You're my everything 
You never have to worry never fear 
For I am near when I hold you tight 
there's nothing that can harm you in the lonely night 
I'll come to you and keep you safe and warm 
Yes, so strong my love 

You're my everything 
I live upon the land and see the sky above 
I'll swim within oceans sweet and warm 
There's no storm my love 

Thursday, 9 August 2012

Network oh network



Sudah lama aku tingglkan ilmu network ni.. aku masih save gamba yang En. Ruslan tulis kat white board.  cuma aku dah tak ingat sampai aku kena fire dengn sifu IKM aku  (En. Zul) hahaha...  sekarang aku kena study balik sebab aku meneruskan pembelajaran aku dalam bidang network security..  i'm sorry sebab dah tak ingat. Apa yang berlaku dapat sedarkan aku dari kelemahan yang ada pada diri aku.
ye Nadim Apeng  nama ko ade aku tak tinggal.. hahaha

Friday, 3 August 2012

Hati yang melukis!



Cinta itu buta. tapi yang buta sebenarnya adalah seorang yang butala... hahaha.. Hari ni baru rasa nak update blog. rasanya tak banyak nak cakap sebab tengah ade class Math sekarang ni.. hehehe.. duduk belakang-belakang update blog!  Okay, gambar kat atas ni adalah sesorang yang aku sayang, yang merindui aku, yang aku teramat rindu, dah macam-macam lagilah.. sampai tak tercakap. jangan gelak pulak, saya lukis dengan iklas dan saya tahu saya bukan seorang yang pandai melukis. so faham-faham la ya.. hargai hasil kerja orang lain okay.. :)  Rasanya cukupla  sampai sini dulu.. kalau saya ada benda nak share saya update okay.. kepada Daya Aziz, saya harap awak dapat menerima gamba yang saya lukis ini okay, jangan nangis-nangis tau.. miss you sayang.. <3 <3 <3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...